Selo oplakuje mladiće koji su poginuli u sudaru motociklima

Mjesto-nesrece-Vojvodina

Velika tuga nadvila se nad vojvođanskim selom Trešnjevac odakle su Roland Sloboda (23) i Krištof Čikoš (17), mladići koji su u direktnom sudaru na motorima poginuli na licu mjesta u blizini Kanjiže.

Tragedija dogodila se u subotu prije ponoći u Totovom selu, a tačan uzrok saobraćajne nesreće utvrdiće istraga.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti su potvrdili za medije da su tijela poginulih mladića poslata na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu i izvor blizak istrazi je rekao da su motocikli na kojima su Sloboda i Čikoš poginuli bili neregistrovani.

Do udesa je došlo nedaleko, svega pedesetak metara, od Doma kulture u Totovom selu. U Mjesnoj zajednici Totovo selo takođe su za medije potvrdili da se nesreće dogodila i da su nastradali mladići iz sela Trešnjevac.

– U subotu uveče je u Domu kulture bila rođendanska zabava jednog ovdašnjeg mladića. Čuli smo svi za strašnu tragediju i mnogo nam je žao, ali nismo upoznati sa detaljima nesreće – kažu u MZ.

Mjesto nesreće (Foto: Blic)

Na Facebook profilu sedamnaestogodišnjeg Krištofa Čikoša napravljena je memorijalna stranica, sjećanje na nastradalog mladića. Njegovi najmiliji napisali su da se “nadaju da će oni koji vole Kristofa posetiti njegov profil u znak sjećanja i da će slaviti njegov život”.

Društvena stranica jasno pokazuje da je nastradali mladić bio veliki zaljubljenik u dvotočkaše, ali ga je nažalost, upravo jedan od njih odveo pravo u smrt.

– Strašno je ovo što se desilo. Svi smo u šoku. Koliko znamo nesreća se desila blizu Doma kulture, u ulici koja sporednim putem vodi prema Trešnjevcu. Još uvijek se na putu vidi mrlja od ulja motora, pa čak i krvi. Mnogo nam je žao, oni su bili ipak suviše mladi i jako je tužno da ovako okončaju svoje živote. Ne znamo šta se zapravo dogodilo, osim što smo čuli da su bili na kros motociklima i da su išli jedan drugom u u susret, jedan je išao prema Trešnjevcu, a drugi od sela. Navodno su zakačili jedan drugog dok su se mimoilazili. Pričaju ljudi da je bilo strašno, da im nije bilo spasa – kaže mještanin, piše Blic.