Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Separatisti tvrde da “padaju” gradovi, ukrajinski ministar: U odbranu svi koji mogu držati oružje

ukrajina požar

Pozivajući u Regionalne centre odbrane sve koji su spremni i sposobni da drže oružje, Reznikov je naveo da bi za nabavku oružja bio dovoljan pasoš

Ukrajinski ministar odbrane Oleksiy Reznikov rekao je da će početi dijeliti malokalibarsko oružje svim veteranima, dobrovoljcima koji su voljni i sposobni da drže oružje.

Pozvao je svakog građanina koji može da drži oružje da brani svoju zemlju.

Reznikov je u izjavi na društvenim mrežama naveo da je njegova zemlja ušla u stanje pune odbrane.

Pozivajući u Regionalne centre odbrane sve koji su spremni i sposobni da drže oružje, Reznikov je naveo da bi za nabavku oružja bio dovoljan pasoš.

U međuvremenu, separatisti u Ukrajini rekli su da su zauzeli male gradove Staniciju Luhansku i Šastiju, dok su kijevske vlasti potvrdile da su proruske snage napredovale na teritoriju pod vladinim snagama.

Prema separatistima, snage su napredovale preko rijeke Severski Donec, koja je do sada činila crtu bojišnice između vladinih i proruskih snaga.

Pripadnik granične policije rekao je da su odvojeno ruske vojne kolone prešle ukrajinsku granicu u oblasti Černjihiv, Harkov i Lugansk.

Ruska vojska napredovala je do gradova Milove i Horodiše na ukrajinskom teritoriju, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova u Kijevu.