Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šešelj i radikali palili zastave ispred Ambasade Hrvatske

Vojislav-Seselj-zastave
Foto: Novosti.rs

Dužnosnici i pristalice Srpske radikalne stranke protestirali su u srijedu ispred Ambasade Hrvatske u centru Beograda gdje su zapalili dvije zastave, te države i poručili “da nikada neće priznati nezavisnu hrvatsku ustašku državu”.

Lider radikala Vojislav Šešelj poručio je okupljenima da već 20 godina Srbijom upravljaju “nenarodni režimi” koji su, prema njegovim riječima, “formalno priznali hrvatsku ustašku državu otvaranjem njezinog veleposlanstva u srpskoj prijestolnici”.

“To još dugo nećemo dozvoliti. Nismo vas pozvali da rješavamo bilo što po kratkom postupku, ali uskoro ćemo osvojiti vlast i mi ćemo odlučivati kojim će putem Srbija ići”, rekao je Šešelj.

Naveo je kako SRS i srpske patriote nikada neće priznati “nezavisnu hrvatsku ustašku državu” dok traje, kako je naveo, okupacija Republike Srpske Krajine.

Čekajući Šešelja, pristalice SRS-a blokirale su promet u Ulici Miloša Pocerca, puštajući četničke pjesme s razglasa i noseći četničke i zastave SRS-a, kao i zastave s likom svog lidera.

Na kraju skupa Šešelj je držao dvije zastave Hrvatske koje su njegove pristalice polile benzinom i zapalile na kolovozu ispred veleposlanstva.