Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šešelj ima ušteđevinu od oko 200.000 dolara

vojislav seselj

Haški optuženik i vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ima ušteđevinu od oko 200.000 dolara u dvije banke u Americi i Australiji, piše Blic.

Šešelj za “Blic” navodi da u banci u New Yorku na računu ima 70.000 dolara, dok je u jednoj australijskoj banci položio ušteđevinu od 117.000 australijskih dolara. Dodaje kako su mu ta sredstva blokirana nakon što je podignuta optužnica protiv njega u Haškom sudu i da su u istom statusu i danas.

– Ja sam taj novac pošteno zaradio 1989. godine, za vrijeme komunizma i prije uvođenja višestranačja u Srbiji – tvrdi Šešelj, koji nije želio otkriti na koji je način stekao ušteđevinu.

– Moja stvar je na koji način sam došao do tog novca – smatra on.

Ova informacija se ne navodi u njegovoj imovinskoj kartici, u kojoj nema ni podataka o njegovoj zastupničkoj plaći. Šešelj, međutim, kaže da će mjesečno primati 92.000 dinara (oko 900 eura).

Sudeći po podacima s web stranice Agencije za borbu protiv korupcije, osim 56 posto akcija u poduzeću “Velika Srbija”, on ne posjeduje ništa.

– Kuća u kojoj živim je vlasništvo moje mame, koja je umrla 2007. godine. Ostavinska rasprava još nije održana – kazao je Šešelj.