Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šešelj na Twitteru prokomentarisao hapšenje svog najstarijeg sina

seselj nikola

Najstariji sin lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, Nikola Šešelj (33) priveden je danas u jednom beogradskom kafiću zbog nošenja oružja, javio je beogradski “Blic”. On je ubrzo pušten iz policije.

Na društvenoj mreži Twitter oglasio se lider radikala, Vojislav Šešelj.

– Šta ću? Voli dete igračke. Mora sa nečim da se igra – napisao je, između ostalog, vođa SRS.

Inače, Nikola Šešelj je predsjednik Opštinskog odbora SRS na Novom Beogradu, kao i član opštinskog vijeća u Novom Beogradu.

Šešelj je Nikolu dobio u braku sa Vesnom Tunić (djevojačko Mudreša), a sin je rođen 1984. godine, dok je Šešelj bio u zatvoru.

Zanimljivo je da je Nikolin kum Vuk Drašković, a kum njegovo dvoje djece, Vojislava i Ljubomira, Tomislav Nikolić.

Najstariji Šešeljev sin Nikola se prvobitno pojavio u medijima 2010. godine, kada ga je pet policajaca pretuklo, zbog organizovanog turnira u pokeru. Ljekari su tada konstatovali teške tjelesne povrede, a policajci su privremeno udaljeni iz službe.

Nikola Šešelj u stranci postaje aktivan krajem 2010. godine, kada stupa na dužnost glavnog i odgovornog urednika sajta „Srpske radikalne stranke“ i sajta o „Vojislavu Šešelju“.

Tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji uputio je tri pisma Nikoli Šešelju u kojima mu je zaprijećeno kaznom od sedam godina zatvora i novčanom kaznom do 100.000 eura ukoliko ne skine knjige “Afera Hrtkovci i ustaška kurva Nataša Kandić” i “Glupson iz Manitobe Brus Mek Farlen” sa sajta o Vojislavu Šešelju.