Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Šesti dan potrage za Dankom: Pretražuje se dio Brestovačke rijeke

danka ilic potraga
Foto: MUP Srbije

Specijalni timovi pretražili su do sada okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahtove, šume i nisu pronašli nikakve tragove da bi se Danka tu nalazila.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koje nema od 26. marta u Banjskom polju kod Bora u Srbiji ušla je u šesti dan.

Kako javlja Radio-televizija Srbije, policija pretražuje dio Brestovačke rijeke, a helikopterima je nadlijetala šire područje mjesta nestanka djevojčice.

Specijalni timovi pretražili su do sada okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahtove, šume i nisu pronašli nikakve tragove da bi se Danka tu nalazila.

MUP Srbije nastavlja operativni rad i 31. marta.

Dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala oko 13 sati 26. marta, ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Policija je na dan nestanka djevojčice prvi put u Srbiji aktivirala sistem “Pronađi me” (Amber Alert), kojim se javnost hitno obavještava o nestanku djeteta.

danka ilic amber alert
Ustupljena fotografija

MUP Srbije ranije je saopštio da su informacije iz Bosne i Hercegovine koje su se pojavile na društvenim mrežama u vezi s nestankom djevojčice – lažne.

Federalna uprava policije (policijska uprava bh. entiteta Federacija BiH) na osnovu informacija MUP-a Srbije uhapsila je 28. marta tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže TikTok objavile da su povezane s nestankom Danke Ilić.

Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je na TikToku izjavio da se djevojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije uhapsila je B.T, Z.T i M.T. obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je iznio osumnjičeni lažna.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije apelovalo je ranije na medije da ne objavljuju neprovjerene i netačne informacije, jer na taj način ugrožavaju istragu.