Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Shrvani otac: “Molite se da mi se supruga i kćerka vrate kući”

drazen-predovan-porodica

Ako nikada nisi drhtao od straha da ćeš nekoga izgubiti, nikada nisi ni volio, objavio je na Facebook profilu Dražen Predovan. U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zadra protekle subote umalo je ostao bez supruge (33) i dvoje djece.

Žena se sa sinom (11) i kćerkom (5) vozila autom iz mjesta Vrsi prema Zadru. Iz još nepoznatog razloga oko osam sati automobilom je prešla preko pune crte na suprotan kolnički trak. U tom trenutku naišao je kamion zadarskih registracijskih oznaka koji je vozio muškarac (35). Iako je pokušavao, nije mogao izbjeći automobil koji se našao ispred njega u njegovom traku, te ga je udario u desni bok. Udarac je bio strahovit, a automobil s majkom i djecom zarotirao se i sletio s ceste, pišu 24 sata.

Majka je u sudaru teško ozlijeđena. Još je u životnoj opasnosti i na intenzivnoj njezi. Kćerka je u saobraćajnoj nesreći zadobila udarac u glavu i bila je u životnoj opasnosti. Kako zadarska Opća bolnica nema dječju intenzivnu skrb, prebacili su je u splitski KBC. Sin je slomio nekoliko rebara te su ga liječnici zbrinuli i pustili na kućnu njegu.

– Djevojčicu smo s ozljedama glave i pluća prebacili u splitsku bolnicu, a zbog prirode ozljeda bila je na respiratoru. Majka je još kod nas u Jednici intenzivnog liječenja te je u jednoj vrsti inducirane kome, koja će potrajati dok se promjene nastale u mozgu ne stabiliziraju. Još je kritično i nije izvan životne opasnosti. Mi činimo koliko možemo po protokolima za ovakve situacije i nadam se da će se obje oporaviti – ispričao je dr. Edi Karuc sa zadarske Jedinice intenzivnog liječenja.

Otac porodice zaista prolazi teške trenutke. Uz porodičnu nesreću koja ga je zadesila, ovaj invalid i sam ima problema sa zdravljem. Zbog bolesti su mu jednu nogu amputirali, a kako je bolest zahvatila i drugu, ne zna se hoće li je liječnici moći spasiti. Teške trenutke pokušava prebroditi uz sina koji se vratio iz bolnice, te zajedno iščekuju i mole da mu se kući vrate i supruga i kćerka. Prijatelji mu na zidu Facebook profila ostavljaju poruke potpore i nade u što brži oporavak supruge i kćerke.

– Ja se nadam da će uz Božju pomoć biti sve u redu, hvala na razumijevanju. U petak ćemo moliti u župi u Vrsima za ozdravljenje moje kćerke i supruge. Misa za ozdravljenje bit će u 19 sati. Ko god se želi priključiti s molitvama i pozitivnom energijom za njih dvije, dobrodošao je jer nam je svaka pomoć u ovim trenucima jako dobrodošla – kazao je shrvani Dražen Predovan.