Silovana djevojčica svaki dan pita: Mama, ljutiš li se ti na mene?

silovanje srbija

Mama, ljutiš li se ti na mene? – stalno me pita, započinje ispovijest Ž. K., samohrana majka S. K. (17) koja je prijavila policiji da su je vršnjaci N. B. (17) i I. M. (16) silovali na području Uba u Srbiji, piše Blic.

Njezina kći, žrtva obljube na dvorišnom parkingu stambene zgrade u glavnoj ubskoj ulici, kako priča majka, uzorna je sportašica koji pet godina trenira borilačke vještine i s takmičenja ima pregršt medalja.

645053_silovanje-maloletnice--ub-sk-na-fb-foto-facebook-a1_ff

– Jako smo vezane jer joj je otac poginuo u saobraćajnoj nesreći kada je imala dvije godine, ja sam joj praktično i otac i majka, tako da mi se uvijek povjeravala i nema tajni između nas. Nikada nije pila alkohol do te kobne večeri, nikada nije imala dečka i bila je nevina – priča Ž. K.

Prema njezinim riječima, S. K. je s prijateljicom otišla na proslavu 18. rođendana druge prijateljice u kafić „Kod Toše“. Majci je bilo sumnjivo što joj kći nije odgovorila na tri telefonska poziva 22. jula iza ponoći.

[quote_box_right]U bolnici je bila odsutna i depresivna kao da je pod utjecajem droge, a ne mamurna od alkohola. Zato sumnjam da im je nešto sipano u piće jer bez obzira što nikada nije pila, s obzirom da je sportašica i zdrava, ne bi je tri pića oborila na taj način. Stalno je na rubu suza, ponavlja da joj život ništa više ne vrijedi[/quote_box_right]

– Umjesto zvona na telefonu čula sam zvono na vratima i šokirala se kada sam vidjela policiju koja me obavijestila da mi je dijete prebačeno u Valjevo u nesvjesnom stanju. U policiji mi je rečeno da je pijana, da bi mi tek liječnica koja ju je prva vidjela ispričala da mi je kći pronađena bez odjeće na sebi, bosonoga, s punom kosom trave, sva prljava i prašnjava, s masnicama iznad desne dojke – kaže djevojčina majka.

Pošto joj je na valjevskoj ginekologiji ukazana pomoć, gdje su utvrđene ozljede himena, S. K. je policiji ispričala da je protiv svoje volje odvedena do parkinga i da se sjeća da ju je jedan od osumnjičenih maloljetnika obljubio. U policijskoj prijavi se navodi da su N. B. (17) i I. M. (16), iz Valjeva „iskoristili okolnost da je bila pod utjecajem alkohola i na prevaru je odveli do obližnje garaže, gdje su joj uz primjenu fizičke snage skinuli odjeću i izvršili nasilno seksualno općenje“.

– Meni je ispričala da je s prijateljicom stajala za šankom i da su popile po dva pića, a onda da im je konobar dao sljedeće. Njezina prijateljica je zaspala u kafiću, došla je Hitna pomoć i odvezla je. Kći kaže da ju je tada jedan od tih dječaka izveo iz kafića, da je povraćala, a onda da ju je on odveo u šetnju i da su stigli do tog parkinga i garaža – kaže Ž. K, koja vjeruje da joj kći nije bila samo pijana.

645054_silovanje-maloletnice-ub-im-i-nb-foto-facebook-a1_ff

– U bolnici je bila odsutna i depresivna kao da je pod utjecajem droge, a ne mamurna od alkohola. Zato sumnjam da im je nešto sipano u piće jer bez obzira što nikada nije pila, s obzirom da je sportašica i zdrava, ne bi je tri pića oborila na taj način. Stalno je na rubu suza, ponavlja da joj život ništa više ne vrijedi – kaže Ž. K, koja najavljuje da će protiv osumnjičenih podnijeti i privatnu tužbu.

Osumnjičeni N. B. i I. M, koji su saslušani uz prisutnost roditelja i socijalnog radnika, negirali su optužbu rekavši da je do seksualnog odnosa sa S. K. došlo uz njezin pristanak. Djevojka je to negirala.