Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sin moćnog švercera cigareta skače po džipu načelnika policije

haris adilovic1

Haris Adilović, sin moćnog švercera cigareta iz Tutina, nedavno se slikao kako stoji na policijskom “pajeru”, koji pripada načelniku Policijske stanice u Tutinu Nerminu Zećiroviću, zvanom Nerko, piše Blic.

Da skandal bude veći, mlađani Adilović je spornu fotografiju objavio na svom Facebook profilu.

Na slici se vide službene tablice “pajera” (P 038 047), pa je odmah bilo jasno o čijem se vozilu radi. Slika je nastala u Tutinu, i to u blizini imanja Harisovog oca Enesa Adilovića, koji slovi za jednog od moćnijih švercera u Tutinu.

haris adilovic

“Kada se slika pojavila, nastao je pravi skandal. Harisa je nakon nekoliko sati otac natjerao da obriše FB profil, a načelnik Zećirović je brže-bolje vratio službeni “pajero” u sjedište PU u Novi Pazar, pod čijom je ingerencijom Policijska stanica Tutin”, kaže izvor Blica navodeći da se sve to dešavalo prije 20 dana.

On dodaje da je prvo pokušano zataškavanje skandala kako bi Zećirović sačuvao položaj načelnika, ali da je već neko prethodno šerovao fotografiju, tako da je ona ostala sačuvana, i da je cijeli slučaj sada došao do vrha MUP-a.

“Sigurno je da će sada biti naređeno ispitivanje slučaja, jer je vrlo bitno utvrditi da li postoje veze između načelnika Zećirovića sa Adilovićima i o kakvim se odnosima radi. Fotografija je bruka za cijelu policiju i taj slučaj mora da bude riješen, pogotovo što je Enes na policijskom spisku bezbjednosno-interesantnih osoba, kao veliki švercer cigareta, koji slovi za najbogatijeg “biznismena” u Tutinu”, kaže ovaj izvor.

Tutin je baza švercera cigareta, oružja, narkotika i benzina. Cjelokupan šverc iz Crne Gore i sa Kosova se odvija preko Tutina i preko bosova iz ovog grada. Svi oni su vrlo obazrivi i većina, među kojima je i Enes Adilović, imaju dobro obezbjeđenje. Njihove kuće i firme, čak i ulice su pokrivene video kamerama, koje prate sva dešavanja. Sve u cilju da se zaštite od upada policije i eventualnog hapšenja.

“Niko u tom poslu ne može da bude veliki bos bez zaštite policije. Zato je i bitno istražiti pravu pozadinu ove fotografije”, rekao je izvor za Blic.

U policiji ima i onih koji za Zećirovića kažu da je jedan od najvećih boraca protiv kriminala, kao i da je moguće da su priču iskonstruisali lokalni bosovi kako bi Zećirović bio smijenjen.