Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Libija

Sin Muammara Gaddafija pušten iz zatvora, preselit će se u Tursku?

al saadi gadafi – anadilija

Al-Saadi, koji je imao ovlasti u upravljanju sportskim aktivnostima zemlje tokom Gaddafijeve vlasti, također je igrao u fudbalskoj reprezentaciji Libije

Sin svrgnutog libijskog lidera Muammara Gaddafija pušten je iz zatvora u glavnom gradu Tripoliju, saopštili su u nedjelju sigurnosni izvori, prenosi Anadolu Agency (AA).

Al-Saadi Gaddafi (48) oslobođen je odlukom libijskog glavnog tužilaštva i odobrenjem premijera te zemlje Abdul Hamida Dbeibeha.

Navedeno je i da je napustio zemlju kako bi se preselio u Tursku.

Al-Saadi, koji je imao ovlasti u upravljanju sportskim aktivnostima zemlje tokom Gaddafijeve vlasti, također je igrao u fudbalskoj reprezentaciji Libije.

Pobjegao je u Niger nakon pada Gaddafijevog režima 2011. godine, ali je vraćen u Libiju kako bi mu se 2014. godine sudilo po optužnici za pronevjeru tokom predsjedanja Libijskim fudbalskim savezom.

Najavljujući Gaddafijevo puštanje na slobodu, Dbeibeh je na Twitteru napisao da zemlja ne može nastaviti bez pomirenja i uspostavljanja države bez pružanja pravde, primjene zakona, poštivanja načela podjele vlasti i poštivanja sudskih procedura i odluka.