Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

guardian

Sin šefa mafije ubijen tokom proslave titule u Napulju

napoli
Foto: Screenshot/Twitter

On je sin Maurizija Costanza, kojeg istražitelji opisuju kao vodećeg člana napuljske mafije u Ponticelliju

26-godišnji sin navodnog šefa mafije ubijen je iz vatrenog oružja tokom sinoćnjeg slavlja nogometnih navijača u Napulju, nakon što je Napoli osvojio prvo talijansko nogometno prvenstvo u 33 godine.

Vicenzo Costanzo, koji je otprije poznat policiji i imao je “značajan” kriminalni dosje, ubijen je tokom spontane ulične zabave koja se odvijala diljem grada.

On je sin Maurizija Costanza, kojeg istražitelji opisuju kao vodećeg člana napuljske mafije u Ponticelliju, gdje traje svađa među klanovima. U incidentu su povrijeđene još tri osobe. Prema policiji, Costanzo je preminuo u bolnici od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem, piše Guardian.

U slavlju povrijeđena i tri policajca

Tužitelji i policija u Napulju istražuju je li ga namjerno ubio suparnički klan ili se radi o slučajnoj pucnjavi. U brojnim gradovima južne Italije nije neuobičajeno da ljudi slave ispaljivanjem hitaca u zrak. Deseci hiljada navijača slavili su cijelu noć nakon što je Napoli remijem 1:1 protiv Udinesea osigurao naslov.

U bolnicu je prevezeno više od stotinu ljudi, među kojima su i osobe s povredama šaka i ruku od vatrometa, ranama od uboda nožem te povredama iz brojnih tuča. Dvadesetogodišnja žena je u kritičnom stanju nakon što ju je udario automobil tokom slavlja u Frattamaggioreu u pokrajini Napulj. U slavlju su lakše povrijeđena i tri policajca.

Prefekt Napulja Claudio Palomba je izjavio kako ubistvo nije povezano s proslavom. Njegovu tvrdnju je kasnije ponovio i gradonačelnik Napulja Gaetano Manfredi.

“Ova smrt je povezana s dinamikom koja nema veze s proslavama… Vjerovatno je proslava iskorištena za obračun”, kazao je.