Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sinđelić prijetio: Likvidarat ću ga, četnici neće živjeti u bijedi”

sud sud

Na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori jedan od svjedoka Milika Dačević iz Pljevalja danas je u Višem sudu u Podgorici izjavio da mu je svjedok saradnik Saša Sinđelić rekao da će lično likvidirati tadašnjeg predsjednika crnogorske vlade Mila Đukanovića.

– Sinđelić mi je 16. maja 2016. na Zelenom vijencu rekao: “Idem za Rusiju, a kada se vratim, ja ću lično Mila da likvidiram.” Rekao mi je i da mi, četnici, više nećemo živjeti u bijedi. Mislio sam da je kafanska priča to što je Sinđelić rekao. I meni su pričali da su čuli da će da me likvidiraju, pa nisam išao da prijavljujem – rekao je Dačević.

On je demantirao da je bio u Pljevljima u izbornom štabu Mila Đukanovića.

– Niti bih ja u izborni štab Mila Đukanovića, niti bi oni mene, niti ove trule crnogorske opozicije – rekao je Dačević.

Svjedočio je i Mile Pavićević, koji je rekao da je po zanimanju “vojvoda četnički”.

Sutkinja Mugoša je upozorila Pavićevića da pazi šta govori, da ne vrijeđa jer će ga kazniti.

– Nismo na političkom skupu, ni četničkom okupljanju da bismo tako razgovarali – rekla je sutkinja Mugoš.

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine nastavlja se danas saslušanjem Dobrila Dedeića i Mileta Pavićevića, a prvi je danas saslušan Mileta Jelić.

Jelić je kazao da nije upoznat s događanjima koja su vezana za “državni udar”.

– Pripadnik sam četničkog pokreta bilećkog korpusa – rekao je Jelić.

On je kazao da nema čin vojvode.

Pred vijećem sudije Suzane Mugoše za to krivično djelo odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu, kao i srbijanskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Optuženi su i Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćene i srpske državljanke Kristina Hristić i Branka Milić, koje se brane sa slobode, kao i njihovi sunarodnjaci Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić, koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.