Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevrijeme u Srbiji

Skoro da nema kuće sa čitavim krovom u selu

grad_sjenica

– Oluja je bila stravična, nebo se spustilo na zamlju a onda je krenuo grad. Sve je trajalo oko 15 minuta i verujte da smo se bili uplašili. Teško da je šta ostalo od ljetine iza ovoga – rekao je za RINU Željko Vranić iz Sjenice

Trava je ostala bijela od velike količine grada koji je ispadao, a na svom rušilačkom putu, grad je lomio i granje u okolini Sjenice. Nevrijeme je oko 15 sati protutnjalo i kroz sela Čipalje, Fiulje, Gornja Vapa i Štavalj.

Tokom popodneva, u selima oko Novog Pazara padao je grad veličine jajeta, a pričinjena je znatna materijalna šteta na objektima i usjevima.

Olujno nevrijeme zahvatilo je jučer oko 15 sati zapadnu Srbiju i Peštersku vistoravan. Na Goliji je takođe tokom popodneva padao grad veličine oraha, kao i u Kruševcu, Trsteniku, Vrnjačkoj Banji, Aleksandrovcu.

– Oluja je bila stravična, nebo se spustilo na zamlju a onda je krenuo grad. Sve je trajalo oko 15 minuta i vjerujte da smo se bili uplašili. Teško da je šta ostalo od ljetine iza ovoga – rekao je za RINU Željko Vranić iz Sjenice.

Mnoge kuće u sjeničkom selu Bagačiće ostale su ogoljene: