Globus

Dokaz protiv smiljane

Škrinja u koju je bila sakriveno Jasminino tijelo puno je otisaka

22/05/2019

Kako piše Jutarnji list iz nekoliko izvora, škrinja u kojoj je 19 godina nakon njezina nestanka pronađeno Jasminino tijelo bila je navodno prepuna otisaka njezine sestre Smiljane Srnec

Iako vještaci sudske medicine nisu uspjeli utvrditi ni približno kada je ubijena Jasmina Dominić, izgleda da je tužiteljstvo protiv njezine sestre pronašlo novi dokaz.

Kako piše Jutarnji list iz nekoliko izvora, škrinja u kojoj je 19 godina nakon njezina nestanka pronađeno Jasminino tijelo bila je navodno prepuna otisaka njezine sestre Smiljane Srnec, jedine optuženice za Jasminino ubistvo.

Podsjećamo kako, barem koliko smo zasad upoznati, oružje kojim je Jasmina ubijena još uvijek nije pronađeno, a upravo bi oružje tužiteljstvu bilo krunski dokaz u istrazi.

Ipak, izgleda kako tužiteljstvo i otiske u škrinji smatra jednim od ključnih dokaza.

– S obzirom na trajanje istrage ne mogu Vam ništa komentirati – rekao je Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, no napomenuo je kako uskoro možemo očekivati optužnicu.

Kako se neslužbeno saznaje, tužiteljstvo je do optužnice bilo potrebno samo još nekoliko dokaza pa bi ovo mogao biti jedan od njih.

Jedan od sudaca s dugogodišnjom praksom u sličnim slučajevima, koji je želio ostati anoniman, za 24sata pojašnjava kako se uvijek traže materijalni i opipljivi dokazi.

– Naravno da ovaj dokaz ima važnost, ali pitanje je kakva je njegova važnost kad ga se stavi u kontekst drugih dokaza – napominje sudac.

Smiljani Srnec je prošle sedmice produžen istražni zatvor za još mjesec dana i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Budući da su ispitani svjedoci, više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, a i sutkinja je smatrala kako je mjesec dana tužiteljstvu dovoljno da okonča istragu. Prošlo je tri mjeseca otkako se Smiljana našla u istražnom zatvoru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.