Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slikanje ispod suknje u Britaniji postaje krivično djelo

paris-upskirt

Vlada Velike Britanije trebalo bi da slikanje ispod suknje (upskirting) definiše kao seksualni delikt, rekli su aktivisti, nakon što utvrđeno da je jedna oštećena bila desetogodišnja djevojčica.

Pravljenje takozvanih “upskirt” (ispod suknje) fotografija nije priznato kao krivično djelo.

U Velikoj Britaniji od 2015. godine registrovano je 11 prijava ove vrste, saopštila je grupa “Sloboda informisanja”, javlja BBC.

Međutim, vjeruje se da je broj tih slučajeva mnogo veći. Policija sada vinovnike u ovim slučajeva tereti za druga krivična djela.

Marija Miler, predsjedavajući Odbora za jednakost žena, rekla je da se mora učiniti mnogo više s ciljem rješavanja ovog “užasnog krivičnog djela”.

Ona je rekla da pokušaj fotografisanja ispod suknje predstavlja grubo kršenje privatnosti i potencijalno je čin nepristojnosti. Prema njenim riječima, snažniji pravni okvir pomogao bi da se riješi problem.

“Apskirting” se događa na velikom broju javnih mjesta, uključujući noćne klubove, prodavnice i restorane, a obično se obavlja mobilnim telefonima i najčešće se kao mete biraju mlade žene. Do sada najmlađa žrtva u Engleskoj imala je samo 10 godina.