Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uvode im karantin

Slovenija i Velika Britanija stavile Hrvatsku na crvenu listu

hrvatska

Prvo je stigla vijest da je Britanija stavila Hrvatsku na crvenu listu, a odmah potom stigla je i vijest iz Slovenije

Slovenija i Velika Britanija stavile su Hrvatsku na crvenu listu, piše Index.

Hrvatska će službeno od ponoći biti na slovenskoj crvenoj listi, a to znači da će svi koji ulaze u Sloveniju iz Hrvatske, uključujući i slovenske državljane, morati u dvosedmičnu izolaciju. Tranzit kroz Sloveniju će i dalje biti moguć.

Slovenci će se s odmora bez obavezne karantene moći vratiti najkasnije u ponedjeljak.

Sličan scenarij očekuje i sve one koji će iz Hrvatske ići u Veliku Britaniju, uključujući i Britance koji se vraćaju s odmora. Svi koji u Britaniju ulaze iz Hrvatske morat će u 14-dnevnu karantenu, rekao je ministar prometa Grant Shapps.

“Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku da se u ponoć Hrvatska stavi na crvenu listu”, rekao je slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

“Povratak s odmora bez karantene je moguć do ponedjeljka u ponoći, odlučila je vlada. To smo odlučili da se svi oni koji se vraćaju za vikend mogu sigurno vratiti, ali pozivamo sve da ne čekaju ponedjeljak. Od utorka je obvezna karantena”, dodao je Hojs.

Kazao je kako se nada da će se stanje u Hrvatskoj popraviti i da će slovenska vrata iz sedmice u sedmicu procjenjivati situaciju te da će, ako budu takve prilike, vratiti Hrvatsku na žutu listu.