Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Slučaj Marjanovići”: Tata nije ubio mamu, lažno su ga optužili

Screenshot 2018-06-27_11-34-56

“Ja se sjećam da smo došli tamo i onda smo sišli niz neko brdo, a zatim je mama otišla gore i rekla: “idem ja.” Tata i ja smo preskakali vijaču i vidjeli smo da je nema i onda smo je tražili i zvali smo je, ali nje nije bilo”.

Ovako je, kako “Novosti” saznaju, sedmogodišnja Jana Marjanović, kćerka ubijene Jelene i osumnjičenog Zorana, opisala tužiocu u Višem javnom tužilaštvu svoj posljednji susret sa majkom. Na pitanje tužioca da li zna gdje je njena mama, djevojčica je odgovorila:

– Znam. Ona je na nebu.

Dijete je reklo i da se sjeća da je tog dana bilo sunčano, a da je mama imala plavu trenerku. Nije znala da kaže koji je to bio dan u nedjelji. Ipak, Jana se sjećala da su mama i tata imali telefone, ali da ih nisu koristili osim kada je “tata zvao mamu na telefon i ona se nije javljala”.

Uslijedilo je pitanje i da li zna gdje je njen tata. Mala Jana je rekla da je on u pritvoru i to zato što ga je neko “pogrešno okrivio da je on ubio mamu”.

– Okrivili su ga neki ljudi koji lažu i neki novinari – objasnila je djevojčica. – Ne znam ko su oni jer ih nikada nisam vidjela. Niko mi nije pričao, ali ja to znam, to sam shvatila sama.

Prethodno je, kako “Novosti” saznaju, nadležni tužilac rekao djevojčici da ona ne mora da priča, ako ne želi i da mora da priča istinu i da ništa ne prešutkuje. Na pitanje da li je sve to razumjela, djevojčica je odgovorila potvrdno i ponovila da želi da priča.

Jana je potom objasnila i da je rođena 2011. godine, da ima dvije vaspitačice, a zatim je navela i njihova imena…Tužilac ju je pitanjima vraćao na dan nestanka i ubistva Jelene Marjanović, a djevojčica je svo vrijeme tvrdila da je tata bio stalno tu. Na pitanja da li su dolazili deda, brat ili stric, mala Jana je odgovorila da nisu i da su ona i tata stalno bili zajedno.

Optužnica do kraja sedmice

Protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu Crvenka u Borči, biće podignuta nova optužnica do kraja sedmice. Njemu je Viši sud u Beogradu, kako su objavile “Novosti”, u utorak i zvanično produžio pritvor. Ukoliko optužnica bude stala na pravnu snagu, suđenje za ovaj zločin počet će na jesen.