Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smrt u snijegu: Mog Denija su lovili policajci, a sad je mrtav

deni snajder

Vozili smo se u četvrtak iz Rijeke prema Brodu na Kupi, gdje živimo. Oko 23:30 na naplatnim kućicama Lučice policija, koja je bila u kontroli, signalizirala nam je da stanemo. Deni je prepoznao jednog policajca, a budući da nije imao vozačku dozvolu, prestrašio se i dao u bijeg. Rekli smo mu da stane, no on je rekao da neće jer se bojao za život, prepričava Paulina Breznik (18), djevojka Denija Šnajdera (22), kojeg su u subotu, nakon dva dana potrage, našli mrtvog u šumi u snijegu kraj Lokava, piše 24sata.hr.

Paulina i pokojni Deni imaju i 9-mjesečnog sina.

“Nastavio je voziti starom cestom nazad prema Rijeci. Kraj vidikovca Jelenje ostali smo bez benzina. Cijelo to vrijeme pratila su nas dva policijska auta”, prepričava vidno uznemirena Paulina. S njom i Šnajderom u autu su bili njen brat Klaudio (20) te još jedna maloljetna djevojka.

“Kad smo stali, Deni je izašao iz auta i, trčeći, dao se u bijeg. Na mene su odmah nasrnula tri policajca, izvukli su me iz auta i počeli me udarati po tijelu te mi zagurali glavu u snijeg. Vikao sam: ‘Nemojte! Šta sam uradio?’, a jedan od njih mi je opsovao majku cigansku. Pitao me ko je vozio, a kad sam mu odgovorio, ozbiljno je zaprijetio i rekao da će ga naći. Stavili su mi lisice i odveli nas u riječku stanicu, gdje su nas držali nekoliko sati”, prepričava Klaudio.

Deniju, međutim, nakon bijega nije bilo ni traga ni glasa.

Policija je u subotu objavila kako su nakon dva dana potrage njegovo tijelo pronašli, ali još se ne zna uzrok smrti.

“Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci utvrdit će se tačan uzrok smrti, a utvrđivanje svih ostalih okolnosti je u toku”, stoji u priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske.

Porodice i prijatelji žele da im policija da odgovore na pitanje šta se dogodilo jer vjeruju da ga je neko napao nakon što je pobjegao.