Globus

zločin u srbiji

Smrt žandarma i njegove ljubavnice: Marina nije uspjela pobjeći, završilo je tragedijom

23/01/2020

Kako se moglo vidjeti na licu mjesta, u eksploziji su popucala sva stakla automobila, te se zbog toga pretpostavlja da je bomba aktivirana u kabini vozila

Pripadnik srbijanske Žandarmerije Pavle R. (31) i Marina P. (28) nastradali su u eksploziji u automobilu “opel vectra” na putu između Batajnice i Nove Pazove. Pretpostavlja se da je jedno od njih dvoje u kolima aktiviralo bombu. Kolege preminulog Žandarma šokirane su viješću da se ovakva tragedija dogodila.

Automobil u kojem su pronađena tijela žandarma Pavla i ženske osobe za koju se pretpostavlja da mu je ljubavnica, pronašla je policijska patrola na nepristupačnom, zabačenom putu između Batajnice i Nove Pazove. Kako se moglo vidjeti na licu mjesta, u eksploziji su popucala sva stakla automobila, te se zbog toga pretpostavlja da je bomba aktivirana u kabini vozila. Kako se saznaje, beživotno tijelo žandarma Pavla R. iz Stare Pazove pronađeno je na vozačevom mjestu, dok je tijelo Marine P. iz Nove Pazove bilo na suvozačevom mjestu.

Sumnja se da su motivi ove tragedije ljubavni problemi, a prema nezvaničnim informacijama, nastradala žena nije supruga Rakonjca. Navodno, Marina, koja je živjela i radila u Novoj Pazovi, bila je u ljubavnoj vezi sa oženjenim Pavlom. Kako Blic saznaje, Pavle R. radio je u novosadskom odredu Žandarmerije.

– Ispituje se i ko je od njih dvoje aktivirao eksplozivnu napravu i na taj način počinio ubistvo i samoubistvo. Pavle R. je prošao specijalne obuke, među kojima je i obuka za prevenciju i sprečavanje samoubistava – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Kolege žandarma Pavla  ostale su u šoku kada su čule šta mu se desilo.

– Pavle je kod nas u Novom Sadu radio od ljetos i svakoga dana je putovao na posao iz Stare Pazove. Juče se nije pojavio i to bez ikakve najave, što uopšte ne liči na njega jer je bio izuzetno savjestan. Odmah smo posumnjali da nešto nije u redu i tada smo čuli strašnu vijest. Prosto ne možemo da vjerujemo da ga više nema. Bio je sjajan momak, vrhunski sportista, veoma dobar i požrtvovan kolega kakvog samo može čovjek poželjeti. Nijednog trenutka nismo mogli da naslutimo da nešto kod njega privatno ne štima jer je uvijek bio raspoložen, ali u isto vrijeme i povučen i nije mnogo pričao o svom životu. Znali smo da ima dvoje djece na koje je jako bio ponosan i to je sve. U nedjelju je u Sremskoj Kamenici plivao za časni krst. Bio je zaista momak za primjer – rekao je juče za Blic jedan od Pavlovih kolega.

Automobil, na kojem su bili vidljivi tragovi eksplozije u kabini, nađen je na zabačenom i nepristupačnom putu između Batajnice i Nove Pazove

Žandarm je za sobom ostavio suprugu i dvoje maloljetne djece. Na imenu njegovog Facebook profila upisano je i ime njegove supruge, a profil je ispunjen porodičnim fotografijama.

Kako Novosti nezvanično saznaju od poznanika nastradale djevojke, ona je nekoliko godina radila u obdaništu u Staroj Pazovi, gdje je navodno upoznala Pavla, čija su djeca pohađala ovu predškolsku ustanovu. Prema njihovim riječima, po djecu su dolazili i otac i majka, kad je ko mogao od obaveza.

U septembru 2019. Marina je iznenada napustila posao u ovoj ustanovi i prebacila se da radi u rodno mjesto. Nezvanično, u Novoj Pazovi se najprije zaposlila u lokalnom vrtiću, u kom se zadržala oko četiri mjeseca. Prije dvadesetak dana ona je ponovo promijenila radno mjesto i prešla u obdanište u blizini porodične kuće, gdje je radila do kobnog jutra. Kako sumnjaju njeni poznanici, ona se iz Stare Pazove sklonila da se ne bi više viđala sa Pavlom, koji je djecu često dovodio u vrtić.

Mještani Stare i Nove Pazove, gde su ovih dvoje mladih živjeli, i dalje su u šoku i nevjerici. Za Pavla i njegovu porodicu svi imaju samo riječi hvale, kao i za Marinu i njenu familiju. Svi sada postavljaju isto pitanje: zašto je to moralo na takav način da se završi. Međutim, da su problemi postojali u ovoj vezi svjedoče Marinine prijateljice, od kojih se nekima i povjerila.

– Ona je prije mesec dana raskinula dugogodišnju vezu sa momkom, pa je nastavila da se viđa sa Pavlom. Ovaj put je čvrsto riješila da prekine sa njim svaki kontakt i vrati se staroj ljubavi, kako bi mogla da osnuje svoju porodicu, za razliku od Pavla, koji je imao ženu i dva sina. Čak mi se u par navrata i povjerila, kako se plaši njegovih postupaka, jer je u posljednje vrijeme bio jako čudan – priča jedna od Marininih prijateljica.

Pošto se kobnog jutra nije pojavila na poslu, njena koleginica je pozvala Marinine roditelje i rekla da odmah obavijeste policiju sumnjajući da joj se nešto desilo.

– Ona se u ponedjeljak uveče sastala sa njim i riješila da se na jedan ljudski način raziđu, a tek sutradan ujutru kada je obavještena policija o njenom nestanku, pronađeno je i Marinino beživotno tijelo. Nisu tačne glasine da je ona Pavla tjerala da se razvede, htjela je da svako nastavi svojim putem, što on očigledno nije mogao da podnese – govori prijateljica, dodajući da su njeni poznanici čak i posumnjali da je trudna, misleći da je možda i to bio razlog njihovog susreta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.