Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jačine 5,2 stepeni

Snažan zemljotres pogodio Zagreb (FOTO)

Nakon jutrošnjeg zemljotresa otvorene su besplatne telefonske linije putem kojih stanovnici glavnog grada Hrvatske mogu zatražiti pomoć i asistenciju gradskih službi

Zemljotres jačine 5,2 stepena Richterove skale pogodio je jutros centralni dio Hrvatske sa epicentrom pedesetak kilometara jugozapadno od Zagreba, saopšteno je iz Evropsko mediteranskog centra za seizmologiju.

Potres se jako osjetio u Zagrebu i Sisku.

Strossmayerova i Zitna

Posted by sisakportal.hr on Nedjelja, 27. decembar 2020.

Nakon jutrošnjeg zemljotresa otvorene su besplatne telefonske linije putem kojih stanovnici glavnog grada Hrvatske mogu zatražiti pomoć i asistenciju gradskih službi.

Brojevi telefona su: 0800 8802 i 0800 8805.

Zemljotres se osjetio u 6.28 časova, javljaju mediji.

Nešto prije 7.00 sati oglasila se Seizmološka služba. Prema njihovoj procjeni potres je bio snage pet stepeni po Richteru.

Građanima Zagreba savjetuje da se odmaknu od zgrada koje su već oštećene prijašnjim potresom.

Mediji u Hrvatskoj prenose da se zemljotres jako osjetio i u Sisku, Zagrebu, Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu, ali i u Bosni i Hercegovini, banjalučkoj regiji.

U martu prošle godine potres jačine 5,3 stepena Rihterove skale pogodio je Zagreb kada je poginula jedna, a povrijeđeno je 27 osoba.

U martu prošle godine potres jačine 5,3 stepena Rihterove skale pogodio je Zagreb kada je poginula jedna, a povrijeđeno je 27 osoba.