Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nashville

Snažna eksplozija odjeknula centrom grada, policija objavila da se radi o namjernom napadu

Policajci su odgovorili na poziv zbog pucnjeva u Drugoj Aveniji i ulici Commerce, nešto prije šest sati po lokalnom vremenu, kada su primijetili sumnjivo vozilo u blizini

Hospitalizirane su tri osobe povrijeđene u snažnoj eksploziji koja je rano u petak odjeknula u Nashvilleu, u saveznoj američkoj državi Tennessee, javlja Anadolu Agency (AA).

Policajci su odgovorili na poziv zbog pucnjeva u Drugoj Aveniji i ulici Commerce, nešto prije šest sati po lokalnom vremenu, kada su primijetili sumnjivo vozilo u blizini.

Obavijestili su tim za kontradiverzionu zaštitu, a pola sata nakon toga odjeknula je eksplozija, pojasnio je glasnogovornik policijskog odjela Metro Nashville (MNPD) Don Aaron.

Policija je lokalnim medijima ranije saopćila kako je usljed eksplozije parkiranog vozila uzrokovana šteta na obližnjim objektima.

Gradonačelnik Nashvillea John Cooper napisao je na Twitteru kako je MNPD potvrdio da je uzrok eksplozije vozilo, dodajući kako je snaga detonacije oborila službenika na pod, a oštećeno je najmanje 20 zgrada.

”MNPD, FBI i ATF istražuju eksploziju u 6:30 sati u Drugoj aveniji, povezanoj s vozilom. Izgleda da je riječ o namjernom činu. Nadležni organi su zatvorili ulice na tom području, a istraga je u toku“, navodi se u saopćenju MNPD-a na Twitteru.

Neposredno prije eksplozije, putem razglasa emitovana je jeziva poruka u kojoj se upozoravaju svi u blizini da bježe.

“Ako čujete ovu poruku, evakuišite se odmah”, čulo se s razglasa, a poruku je prekinula razorna eksplozija.

Taj trenutak objavljen je na Twitteru.

Također, Federalni istražni biro (FBI) preuzima vodstvo u istrazi, i nastavit će sarađivati sa sveznim i lokalnim vlastima, naveo je glasnogovornik Joel Siskovic.