Globus

ima poginulih

Snažna eksplozija u centru Madrida

20/01/2021

Društvenim mrežama šire se dramatične snimke posljedica eksplozije. Na licu mjesta je odmah stiglo devet vatrogasnih ekipa

U Madridu je nešto nakon 15 sati odjeknula glasna eksplozija koja se čula u cijelom gradu.

Eksplozija je raznijela tri sprata zgrade u centru Madrida, u Ulici Toledo. Eksplozija se dogodila nedaleko turističke atrakcije Puerta de Toledo, poznatih gradskih vrata.

Kako javlja El Pais, eksplozija je uništila gornji dio zgrade u blizini doma za starije i jedne škole. U domu za starije niko nije ozlijeđen, potvrdio je glasnogovornik doma.

Stanari obližnjih zgrada se evakuiraju. El Pais je potvrdio da je u eksploziji poginulo najmanje dvoje ljudi. Ekipe Hitne službe zbrinjavaju ozlijeđene.

Gradonačelnik Madrida, Jose Luis Martinez Almedia, stigao je na lice mjesta i dao izjavu za medije.

“Čini se da je došlo do eksplozije plina u stambenoj zgradi iznad župnog dvora. Preminulo je najmanje dvoje ljudi”, rekao je.

Društvenim mrežama šire se dramatične snimke posljedica eksplozije. Na licu mjesta je odmah stiglo devet vatrogasnih ekipa.

“Nismo znali otkud je došao zvuk. Svi smo mislili da se čuo iz škole. Popeli smo se stepenicama na vrh zgrade i vidjeli puno dima”, rekla je za AP Leire Reparez, stanovnica Madrida koja živi nedaleko Puerte de Toledo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.