Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snijeg napadao u Hrvatskoj, uskoro se očekuje i u BiH

snijeg
Foto: PIXSELL

U pojedinim dijelovima Like i Gorskog Kotara protekle noći palo je i do 30 centimetara novog snijega, prenose hrvatski mediji.

Prema podacima jutros od 7.00 sati, najviše snijega ima na Zavižanu – 178 centimetara, zatim u Delnicima – 86, Parg-Čabar 75, Ogulin 58 centimetara, Nacionalni park Plitvička jezera 57, Otočac 53, Gospić 52, Slunj 47, Karlovac 25, Hrvatska Kostajnica 21 i Zagreb-Maksimir 10 centimetara.

Prema prognozama meterologa, danas će u Hrvatskoj biti pretežno oblačno, povremeno sa padavinama. Na Jadranu kiša, a na kopnu većinom susnježica i snijeg, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, posebno u gorskim krajevima.

Sutra će biti u unutrašnjosti pretežno oblačno, a na Jadranu promjenljivo vrijeme.

Snijeg i olujni vjetar stvaraju probleme i u saobraćaju.

Snijeg otežava saobraćaj u Lici, Gorskom Kotaru, sjevernom dijelu primorja i u centralnom i sjeverozapadnom dijelu zemlje.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, ujutro i u sjevernim područjima Bosne.

U Krajini može pasti novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg. Više padavina u Hercegovini, između 20 i 50 litara po metru kvadratnom.