Globus

novi sad

Snimak iz Srbije: Ja sam doktorica a ovo je korona, izađi crna kravo! (VIDEO)

01/07/2020

Koronavirus je samo izgovor da djevojci kaže da ima problem sa njom zato što je “crna krava

Na društvenim mrežama se širi snimak rasističkog ispada na kojem žena koja se predstavlja kao doktorica govori djevojci da je “crna krava”. Incident se dogodio u liftu, a video je snimila tamnoputa djevojka koju je doktorica napala, a ubrzo se potom ispostavilo da je zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina.

Zapanjujući je broj komentara u kojima se ponašanje doktorice pravda – epidemija traje i valjda ima pravo da ne želi da je u skučenom liftu zatvorena sa drugim ljudima. Međutim, doktorica ne nosi ni masku ni rukavice i nema nikakav problem sa ostalim putnicima u liftu.

Koronavirus je samo izgovor da djevojci kaže da ima problem sa njom zato što je “crna krava”.

Incident se dogodio u Novom Sadu, a djevojka koja je napadnuta u liftu, inače studentkinja Medicinskog fakulteta, ubrzo je doktoricu srela upravo na fakultetu i poslije kraćeg raspitivanja otkrila da je doktorica zaposlena u Kliničkom centru Vojvodina, prenosi Nova.rs.

Utoliko je strašnije što je riječ o ljekaru koji je položio zakletvu da će poštovati sva ljudska bića bez obzira na boju kože, između ostalog.

Kolege sa fakulteta djevojke su snimak predale dekanu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu koja im je rekla da je ovakvo ponašanje “nedopustivo” i da će biti preduzete “adekvatne mere”, mada nije precizirala kakve.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.