obilne padavine

Snježna oluja pogodila Balkan: Jedna osoba poginula, ljude spašavali iz autobusa i auta

snijeg moldavija
Foto: Screenshot

U Srbiji su sinoć vatrogasci evakuirali putnike iz autobusa koji je ostao zameten u snijegu na cesti Vranje – Kriva Feja na jugu Srbije, objavio je tamošnji MUP.

„U akciji koja je trajala tokom čitave noći naši kolege su spasili 24 osobe iz zaglavljenog autobusa“, objavila je policija na Instagramu.

U općini Vranjska Banja, gdje su neprohodni putevi i odsječena sela, danas je proglašena izvanredna situacija.

Vanredna situacija proglašena je i u općini Sjenica.

Vatrogasci su također iz automobila u mjestu Dobri Do evakuirali dvije osobe, a ivanjički cestari su evakuirali jednog stanovnika iz sela Jasenova, koje se nalazi na putu između Ivanjice i Nove Varoši, kao i jednog stanovnika mjesta Kovilje.

Ватрогасци-спасиоци из Ивањице извукли су две особе из завејаног аутомобила у месту Добри До по изразито неприступачном…

Posted by Министарство унутрашњих послова Републике Србије on Saturday, November 25, 2023

Snijeg je u središnjoj Srbiji nastavio padati i danas. U nekim mjestima je izmjereno između 40 i 45 centimetara snijega, javlja N1.

Припадници Министарства унутрашњих послова Сектора за ванредне ситуације, извукли су три особе из завејаног аутомобила у…

Posted by Министарство унутрашњих послова Републике Србије on Saturday, November 25, 2023

Prvi ovosezonski snijeg je pao i u Beogradu, a meteorolozi su najavili padaline u većini zemlje.

Jedna osoba poginula

Najmanje jedna osoba poginula je danas u Moldaviji kada su tu zemlju, kao i susjednu Rumuniju, pogodile obilne snježne padavine i jaka mećava.

Uslijed nevremena došlo je do nestanka struje na nekoliko lokaliteta i zatvaranja pojedinih nacionalnih puteva, saopštile su vlasti.

U Moldaviji je smrtno stradao muškarac (40), nakon što je njegovo vozilo skliznulo sa puta i udarilo u drvo, saopštila je policija i navela da je do podneva prijavljeno šest saobraćajnih nesreća.

U Rumuniji je izdat crveni meteoalarm za istočne dijelove zemlje, gdje se očekuje da će snaga vjetrova dostići do 100 kilometara na sat, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Službe za vanredne situacije saopštile su da su zatvoreni nacionalni i lokalni putevi u četiri okruga.