Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija bruji o prostačkom ispadu ministra odbrane

Bratislav Gašić

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić rekao je da “voli novinarke koje lako kleknu” dok je davao izjavu u Trsteniku.

Novinari su čekali ministra za izjavu, a neki od njih, među kojima je i dopisnica B92, čučnuli su kako ne bi bili u kadru dok Gašić govori.

Kada je prišao novinarima, Gašić je upitao da li ih je portparol Ministarstva odbrane držao sve vrijeme napolju, a zatim je, vidjevši novinarku koja kleči, dodao: “Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu”.

Primitivnu izjavu jasno su zabilježile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na Youtubeu i raširila po društvenim mrežama.

Gašićeva izjava je naišla na brojne osude.

Ministar odbrane je nakon ovog incidenta na uobičajen način dao izjavu.

Ipak, nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu medijima, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i “sramno i skandalozno ponašanje”.

Reagovao je i premijer Aleksandar Vučić, koji je naveo da je u pitanju sramno ponašanje bez opravdanja. Vučić je najavio i “preispitivanje odgovornosti”.

Inače, ministru ovo nije prvi put da u razgovoru sa novinarima daje kontroverzne izjave, tako je prije nekoliko mjeseci upitao novinarku TV Vranje “zašto nije član SNS”.