Globus

pandemija

Srbija konfiskovala tri respiratora namijenjena Crnoj Gori!?

26/03/2020

Iz Ambasade Srbije u Podgorici, kao i Ambasade Crne Gore u Beogradu, nisu odgovorili na pitanja u vezi sa konfiskacijom tri aparat

Od pet respiratora koje je Fond za zdravstveno osiguranje naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri su juče zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani.

To je podgoričkim Vijestima sinoć potvrdio direktor Fonda Sead Čirgić.

On je odgovorio da nije riječ o donaciji, već je ta ustanova potpisala ugovor sa dobavljačem, kompanijom Farmont, i isporučena su dva aparata.

Pojasnio je da su prema informacijama dobijenim od dobavljača tri preostala respiratora zaplijenjena.

“Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih, jer ih je konfiskovala Republika Srbija. Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora, koji ima sjedište u Srbiji. Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća”, rekao je Čirgić.

Predsjednici parlamenata zemalja zapadnog Balkana pisali su juče Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu povodom odluke da se ne izvozi medicinska oprema van EU, tražeći da se na države u tom regionu ne odnosi ta vrsta restrikcije…

Iz Ambasade Srbije u Podgorici, kao i Ambasade Crne Gore u Beogradu, nisu odgovorili na pitanja u vezi sa konfiskacijom tri aparata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.