Srbija od Crne Gore zatražila izručenje generala Borislava Đukića

borislav-djukic

Srbija je u srijedu uputila Crnoj Gori zahtjev za izručenje generala Borislava Đukića koji je u julu uhapšen u Tivtu po hrvatskoj potjernici, javili su beogradski mediji pozivajući se na izvore u srbijanskom ministarstvu pravosuđa.

Izručenje Đukića Srbija traži zbog kaznenog postupka koji se protiv njega vodi pred srbijanskim pravosudnim tijelima, objavila je agencija Tanjug, ali nije navedeno više detalja za koja kaznena djela srbijansko pravosuđe tereti Šukića.

Borislav Đukić, koji je srbijanski  državljanin, uhapšen je 17. jula na aerodromu Tivat po Interpolovoj tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska zbog rušenja brane Peruča i sada se nalazi u postupku izručenja Hrvatskoj u ekstradicijskom pritvoru u Crnoj Gori.

Tokom Domovinskog rata Đukić je bio komandant 21. brigade 9. kninskog korpusa JNA. Uz njega zbog rušenje brane na Peruči optužnicom su još obuhvaćeni tadašnji zapovjednik 9. kninskog korpusa JNA Ratko Mladić, zapovjednik tvz. vojske krajine Mile Novaković i zapovjednik svih pograničnih postrojbi “krajinske milicije” Milan Korica.