besplatna

Srbija omogućila vakcinaciju stranih turista na Beogradskom sajmu

Vaccination of citizens, who registered through eGovernment, against the COVID-19 virus continues at the Belgrade fair.Na Beogradskom sajmu nastavlja se vakcinacija gradjana, koji su se prijavili preko eUprave, protiv virusa COVID-19.
01, April, 2021, Belgrade - Vaccination of citizens, who registered through eGovernment, against the COVID-19 virus continues at the Belgrade fair. Photo: Milan Maricic/ATAImages 01, april, 2021, Beograd - Na Beogradskom sajmu nastavlja se vakcinacija gradjana, koji su se prijavili preko eUprave, protiv virusa COVID-19. Photo: Milan Maricic/ATAImages

Prijavu stranih državljana za vakcinaciju vrše ugostiteljski objekti u kojima su smešteni ili turističke agencije preko kojih su ugovorili putovanje i smeštaj u Srbiji. Strani državljani se ne mogu samostalno prijaviti za vakcinaciju. Postoji spisak od 18.219 ugostitelja evidentiranih eTuristi i spisak turističkih agencija organizatora putovanja

Vlada Srbije je donela zaključak kojim je omogućila vakcinaciju stranih turista koji borave u Srbiji u ugostiteljskom objektu za smeštaj, evidentiranom u eTuristi, javlja Anadolu Agency (AA).

Vakcinacija stranih državljana će biti besplatna, vrši se svakog petka, subote i nedelje počev od petka 6. avgusta u Hali 11 Beogradskog sajma u periodu od osam ujutru do 15,30 sati, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Trenutno su na raspolaganju vakcine proizvođača Pfizer, AstraZeneca i Sinopharm, ali napomenuto je da postoji mogućnost manjeg izbora vakcina u trenutku prijave, u skladu sa dostupnim količinama određenih vakcina.

Prijavu stranih državljana za vakcinaciju vrše ugostiteljski objekti u kojima su smešteni ili turističke agencije preko kojih su ugovorili putovanje i smeštaj u Srbiji. Strani državljani se ne mogu samostalno prijaviti za vakcinaciju. Postoji spisak od 18.219 ugostitelja evidentiranih eTuristi i spisak turističkih agencija organizatora putovanja.

“Obaveštavamo strane državljane koji žele da se vakcinišu da je potrebno da pravovremeno kontaktiraju ugostitelja kod kog borave ili agenciju preko koje su ugovorili putovanje u Srbiju kako bi ih ovi prijavili za vakcinaciju i dostavili im putem email-a potvrdu termina vakcinacije koja će sadržati datum prve i druge vakcinacije, lokaciju vakcinacije kao i tip vakcine kojoj žele da se vakcinišu”, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva su posebno napomenuli da strani državljani koji na lokaciju vakcinacije dođu bez potvrde termina vakcinacije, koju će dobiti od agencije ili ugostitelja koji ih je prijavio, neće moći ostvariti pravo na vakcinaciju.