Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krizni štab

Srbija prvi put ima više od hiljadu novozaraženih za jedan dan

Beograd zbog epidemije proglašava izvanredno stanje na dva tjedna
03.07.2020., Beograd, Srbija - U Beogradu proglaseno izvanredno stanje zbog povecanja broja zarazenih virusom Covid 19. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

U posljednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus pozitivne 1.053 od testiranih 9.430 osoba, a petero je preminulo

Prema posljednjim podacima srbijanskog ministarstva zdravlja i Instituta Batut, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 38 pacijenata.

Podsjetimo, prije dva dana bilo je 26 osoba na respiratorima, dakle povećanje je jučer bilo čak 50 posto.

Jučer je još jedna brojka bila zabrinjavajuća – u bolnice je za dan primljeno čak 107 osoba, odnosno svaka treća koja je bila pozitivna na testiranju. Na bolničkom liječenju jučer je u Srbiji bilo 768 osoba.

U Srbiji je jučer bila 341 novozaražena osoba, ali i ondje je ponedjeljkom broj manji zbog manje testiranja tijekom vikenda.

Zbog današnjeg rasta broja novozaraženih u Srbiji, koji je prvi put prešao hiljadu, sve više se priča i o novim mjerama – skraćenju rada ugostiteljskih objekata i obaveznom PCR testu za ulazak u Srbiju.

Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon izjavio je ranije danas kako se razmišlja o pooštravanju mjera “jer je jasno da se ne može sjediti prekriženih ruku, ako se broj zaraženih od koronavirusa bude povećavao”.

Upravo je Kon najavio današnji “novi neslavni rekord” po broju novooboljelih.

“Imamo pred sobom krajnje ozbiljno razdoblje. To vrijedi za cijelu Srbiju, ali je trenutno najozbiljnija situacija u Beogradu”, upozorio je Kon.