Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivica Dačić

Srbija se uzda u Rusiju: “Ne možemo pustiti jedinu ruku koja nas drži iznad provalije”

ivica dacic

Dačić je u intervjuu za Glas Amerike kazao kako je vitalni interes Evropske unije da Srbija bude njena članica, ali istodobno zapadne zemlje aktualnom politikom guraju Beograd prema Moskvi

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačič kazao je kako Srbija želi naći zajednički interes sa zapadnim zemljama i dogovor oko Kosova, ali ne može pustiti “jedinu ruku koja je drži iznad provalije” po tom pitanju, a to je Rusija.

Dačić je u intervjuu za Glas Amerike kazao kako je vitalni interes Evropske unije da Srbija bude njena članica, ali istodobno zapadne zemlje aktualnom politikom guraju Beograd prema Moskvi.

Govoreći o sjednici Komiteta ministara Vijeća Europe, Dačić je kazao da se pitanje članstva Kosova vjerojatno neće naći na dnevnom redu sastanka, ali kako to ne znači da je stvar riješena.

“Republika Irska (predsjedavajuća) je odustala i neće to predložiti na sjednici Komiteta ministara. Hoće li netko drugi predložiti, to ne znamo, ali ne vjerujem, jer su za to potrebne neke pripreme. Znači, to se sada prenosi na sljedećeg predsjedavajućeg, to je Island i sada moramo raditi sa Islandom”, rekao srpski ministar Dačić.