Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija službeno potvrdila: Uhapšeni Hrvat optužen za špijunažu

specijalci srbija

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je BIA u saradnji sa Tužilaštvom uhapsila jednu osobu zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično djelo špijunaže.

Riječ je o licu koje ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, a koje je do 1990. godine živjelo i radilo u Republici Hrvatskoj, nakon čega mu je mjesto prebivališta bilo u Republici Srbiji.

Osumnjičenom je za navedeno krivično djelo određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužiocu radi saslušanja, dodaje se u saopštenju.

Tužilaštvo će u skladu sa svojim Ustavnim i zakonskim ovlašćenjima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije, a sve u cilju potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obeležja ovog krivičnog djela u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, navodi Tužilaštvo i dodaje da će nakon sprovedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena.

Većina medija u regionu objavila je kao udarnu vijest informaciju da su operativci BIA uhapsili stranog obavještajca u Beogradu.

BIA