Srbijanska policija zaplijenila tonu narkotika skank

Srbijanska policija je noćas zaplijenila više od tonu skanka, što je rekordna zapljena narkotika u jednoj akciji, ne samo u Srbiji već i u regionu, izjavio je danas potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističe policije, narkotici su zaplijenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gdje je i uhapšena kriminalna grupa koja je prevozila tu drogu“, rekao je Stefanović, prenosi MUP Srbije.

On je precizirao da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istakao da je ovo jedna od najvećih zapljena svih vremana i najveća pojedinačna zapljena narkotika u regionu.

Srbijanski ministar policije je naveo da „ovo pokazuje da je Republika Srbija spremna da bude oslonac čitavog regiona u borbi protiv narkotrafikinga“.

„Nastavljamo sa dobrim i uspješnim radom, sklonili smo tonu droge sa ulice od naše djece i time pokazali ozbiljnu posvećenost u borbi protiv ove vrste kriminala“, naglasio je Stefanović i dodao da je stvorena nova generacija profesionalaca, ozbiljno obučenih, opremljenih, voljnih i snažno motivisanih da se bore protiv narko-kriminala i svih kriminalnih klanova koji se bave distribucijom droge u Srbiji, regionu i šire.


Pripadnici MUP-a Republike Srbije zaplijenili su 1.096 kilograma skanka, čija se vrijednost procjenjuje na oko četiri miliona eura, i uhapsili šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da si izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Droga je pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mjestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke (Vojvodina), u posebno izrađenim bunkerima, gdje je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.

Uhapšeni su D. G. (1968), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D. P. (1980), D. I. (1968), P. I. (1991) i S. I. (1976) iz Beograda, kao i V. K. (1981) iz Novog Pazara.

Postoje osnovi sumnje da je D. G. organizovao kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske unije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni u nadležno tužilaštvo.

PODIJELI