Globus

Švedska

Srbijanski kriminalac ubijen u sačekuši pred ženom i djetetom

22/08/2019

Ubice su ga sačekale kada je iz prodavnice krenuo kuć

Višestruko osuđivani kriminalac Saša Todorović (55) iz Srbije likvidiran je u ponedeljak navečer u Stockholmu ispred jednog butika. Kako javljaju švedski mediji, upucan je u glavu i to pred ženom i djetetom.

Ubice su ga sačekale kada je iz prodavnice krenuo kući, prenosi Telegraf.rs.

Policija je privela trojicu osumnjičenih za likvidaciju. Dvojica su starosne dobi od 20 godina, a treći ima oko trideset godina i od ranije je poznat policiji. On je izdržavao zatvorsku kaznu zbog pljačke i trgovine drogom.

Beograđanin je u Švedskoj odgovarao za desetak krivičnih djela. Iza rešetaka se našao 2015. godine zbog posjedovanja revolvera, a prilikom pretresa stana pronađeno je još oružja. Osuđen je zbog kršenja zakona o oružju i zbog droge.

Njegovo ime se povezivalo prethodnih godina kao ključno u nekoliko opsežnih istraga o švercu droge. Protiv njega je bila podnesena prijava dok je bio u bjekstvu 2002. a nakon što je nađen amfetamin u vrednosti 65 miliona švedskih kruna.

Posljednjih godina bavio se ugostiteljstvom i radio distribuciju povrća zajedno sa jednim od najpoznatijih pljačkaša u Švedskoj.

Švedska štampa piše da likvidacija ima veze sa zločinima, pljačkama i ubistvima većeg broja zločinaca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.