Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbijanski mediji: Vojska Srbije podigla borbenu gotovost zbog tenzija na Kosovu

Vojska-Srbije-Specijalci-2

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na cijeloj teritoriji zbog tenzija na Kosovu, a sigurnosne službe pojačale su aktivnosti “kako bi se preduprijedili planovi vlasti u Prištini da izazove nemire u južnoj srpskoj pokrajini”, pišu Večernje novosti.

List navodi da su sigurnosne službe Srbije pojačale aktivnosti i da bi se “predupredilo djelovanje pojedinih krugova u Srbiji, koji lažnim vijestima unose nemir među srpsko stanovništvo sjeverno i južno od Ibra na Kosovu”.

Pozivajući se na dobro obaviještene izvore, list prenosi da državni vrh Srbije istovremeno razmatra mjere koje će preduzeti zbog kršenja Briselskog sporazuma i petogodišnjeg odbijanja Albanaca da ispune obavezu da formiraju zajednicu srpskih opština /ZSO/.

U Beogradu je juče održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, zbog novih previranja na Kosovu i obaveštajnih podataka da Albanci, kako piše list, planiraju da odsijeku sjever pokrajine od centralne Srbije zbog lažnih najava da će Srbi jednostrano proglasiti ZSO.