Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I još hapse...

Srpska policija za dva dana uhapsila 40 kriminalaca u Kragujevcu

hapsenje kragujevac blic

U akciji koja još nije okončana zaplijenjene su velike količine narkotika – marihuane, heroina, tableta ekstazija i drugih psihoaktivnih supstanci

Tokom protekla dva dana u Kragujevcu je uhapšeno 40 kriminalaca. Od njih je već 30 procesuirano za razna krivična djela, od trgovine narkoticima pa do višemilionskih prevara, piše Blic.

Akcija srpske policije nakon višemjesečnog koordiniranog rada, prikupljanja dokaza, sprovedena je munjevito i još uvijek traje. Uhapšeni su i zadržani u pritvoru po nalogu Višeg ili Osnovnog tužilaštva.

Veliki udar policije, koji mnogi vezuju za kadrovske promjene u kragujevačkom MUP koje su se dogodile prije osam mjeseci, nije ograničen samo na Kragujevac. Naime, uhapšena su i četiri najveća dilera droge u Aranđelovcu.

U akciji koja još nije okončana zaplijenjene su velike količine narkotika – marihuane, heroina, tableta ekstazija i drugih psihoaktivnih supstanci. Pored toga, kod uhapšenih je pronađena i veća količina vatrenog oružja, pištolja, pušaka i municije, pancirni prsluci, biber-sprej…

Od petka do nedjelje u Srbiji je uhapšeno više od 150 ljudi sa debelim krivičnim dosijeom. U većini slučajeva kod njih su pronađeni pištolji, droga i novac.

Tom prilikom izdata je i crvena Interpolova potjernica za Filipom Koraćom, saradnikom mafijaša Luke Bojovića, koji je u Španiji osuđen na 18 godina zatvora.