Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u libanu

Stajali su 200 metara od mjesta stravične eksplozije i snimali, a onda je puklo

SnapShot(26)

Upravo na neposrednom mjestu tragedije, snimljen je video koji je danas ponovo zaprepastio svijet

Tragedija u Beirutu u kojoj je poginulo više od stotinu ljudi jučer je zaprepastila svijet.

Libanska vlada proglasila je dvosedmično vanredno stanje, praktično dajući vojsci pune ovlasti u periodu nakon zastrašujuće eksplozije koja je razorila prijestonicu Bejrut.

Vlada je objavila tu mjeru tokom sjednice u srijedu. Također je saopćila da je stavila jedan broj lučkih zvaničnika u kućni pritvor čekajući na istragu toga kako je 2.750 tona amonjium nitrata godinama bilo uskladišteno na mjestu ekplozije.

Taj potez došao je u jeku spekulacija da je nemar krivac za eksploziju u kojoj je poginulo više od 100 ljudi, a preko 4000 ozlijeđeno prenosi Associated Press.

Upravo na neposrednom mjestu tragedije, snimljen je video koji je danas ponovo zaprepastio svijet. Serija snimaka trenutka kada je došlo do druge razorne eksplozije, jučer je preplavila društveme mreže, no ona koja je danas objavljena najbizarnija je od svih.

Naime, na snimci se može vidjeti kako nekolio osoba u neposrednoj blizini mjesta ekplozija snima mobitelom gust oblak dima nakon prve eksplozije, ne sluteći šta slijedi. Prema onome što se može vidjeti na snimku, osobe koje snimaju s telefonima su nekih 200-tinjak metara udaljene od mjesta koje će samo nekoliko trenutaka kasnije bukvalno odletjeti u zrak… S obzirom da je snimak završio na internetu, logički se nameće zaključak da je osoba koja ga je snimila preživjela pakao koji je uslijedio nakon druge eksplozije.

Pogledajte video…

Snimka jedne mladenke koja je pozirala nekoliko sekundi prije eksplozije, u drugom dijelu grada također se širi društvenim mrežama…