Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Stan u Grčkoj se može kupiti za 10.000 eura

29/06/2015

Za jedan stan kod nas vrijedan 70.000 eura moguće je kupiti i tri stana na moru u Grčkoj od po 40 kvadrata.

Danas se u Solunu stan može kupiti i po cijeni od svega 10.000 eura. U oglasima se mogu naći stanovi rezličitih cijena u zavisnosti od kvaliteta. U centru Soluna stanovi u dobrom stanju mogu da se kupe za 600 eura po kvadratu. Nekretnine u suterenu ili prizemlju, prodaju se i za 200 eura po metru kvadratnom, piše Blic.

– Vi možete da kupite jako jeftin stan od 60 kvadrata za 20.000 eura, ali u njihovo renoviranje treba uložiti još nekih 15.000 eura – tvrde iz srbijanske agencije za nekretnine.

Pojedinci čak prodaju svoju imovinu da bi kupili stan u Solunu ili turističkom mjestu na Halkidikiju. Od izdavanja samo jednog apartmana tokom turističke sezone može da se zaradi i do 4.000 eura. Ako je to pak stan u Solunu, on se mjesečno može izdavati za oko 200 eura.

Stanove i kuće na grčkoj obali kupuju i ljudi koje ne razmišljaju o rentiranju, već samo o mjestu gdje će sa svojom porodicom ljetovati.

Porodica Stanković iz Beograda je stan od 50 kvadrata u Asprovalti kupila. Kada se saberu svi troškovi to ih je koštalo 45.000 eura.

– Sve smo završavali preko agencije, advokata i notara. Mi smo iz Srbije osim novca, izvod iz matične knjige potvrdu o stalnom zaposlenju i isječke za tri posljednje plate – pričaju u ovoj familiji.

Troškovi koji prate kupovinu stana iznose još oko 13 odsto vrijednosti nekretnine koja je izgrađena do 2006. godine, a za period poslije toga 33 odsto.

Na Halkidikiju kupac kao vlasnik može da se uknjiži za 10 dana, dok u Solunu taj proces može da potraje i dva mjeseca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.