Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaražen korona virusom

Stanje britanskog premijera Borisa Johnsona se poboljšava

johnson

Iz njegovog ureda danas je saopćeno da je 55-godišnji Johnson imao kratke šetnje u bolnici i da je razgovarao sa ljekarima

Premijer Velike Britanije Boris Johnson dobro se oporavlja u londonskoj bolnici u kojoj je hospitaliziran nakon što je kao prvi šef vlade u svijetu zaražen koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Premijer nastavlja veoma dobar napredak u liječenju u bolnici“, saopćeno je iz njegovog ureda u Londonu.

Britanski premijer Johnson je bio pozitivan na testu na koronavirus prije nešto više od dvije sedmice, a nedugo zatim je hospitaliziran i tri dana je proveo i na odjelu za intenzivnu njegu.

Iz njegovog ureda danas je saopćeno da je 55-godišnji Johnson imao kratke šetnje u bolnici i da je razgovarao sa ljekarima i zahvalio im se na izuzetno dobrom tretmanu.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima Univerziteta “Johns Hopkins”, u svijetu je koronavirusom zaraženo 1,712.674 ljudi. Od posljedica zaraze umrlo je 103.796 oboljelih, a izliječeno je 388.910 osoba.

U Velikoj Britaniji je koronavirusom zaraženo 74.605 ljudi. Umrlo je 8.974, a izliječeno je 590 oboljelih.