Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

State Department objavio 300 e-mailova Hillary Clinton

Hillary Clinton to announce candidacy for 2016 White House race

Američki State Department objavio je skoro 300 e-mailova bivše sekretarke Hillary Clinton, a u vezi sa smrtonosnim napadom na američku misiju u libijskom Bengaziju 2012. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

“Objavljeni e-mailovi ne mijenjanju bitne činjenice ili naše mišljenje o događajima prije, za vrijeme i nakon napada”, kazala je glasnogovornica State Departmenta Marie Harf.

E-mailovi bivše sekretarke su oni koje je poslala i primila nakon napada na američke diplomatske objekte u Benghaziju, kada su poginula četiri Amerikanca.

Pošta Clinton, koja se kandidirala za predsjednika SAD-a, privukla je pažnju javnosti kada je priznala da je koristila svoju privatnu e-mail adresu dok je bila na čelu State Departmenta u periodu 2009. – 2012.

Osim što govori o napadu u Bengaziju, pošta također sadržava i diplomatske odnose Vašingtona sa Libijom i drugim zemljama.

Clinton je ranije kazala kako želi da njena elektronska pošta bude objavljena.

State Department još uvijek razmatra oko 55.000 stranica njene e-pošte sa privatnog računa koje je sačuvala na privatnom serveru prije nego što ih je predala saveznoj vladi prošle godine.