Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stefanović: Srbija, Crna Gora i BiH trebaju biti zemlje stabilnosti i sigurnosti

NEBOJSA STEFANOVIC

Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina trebaju biti zemlje stabilnosti i sigurnosti, a ne one koje se prepoznaju po terorizmu i drugim sigurnosnim izazovima, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da njihove policije moraju zajedničkim radom pokazati da kriminalne skupine neće biti jače od država.

Stefanović, koji je u Podgorici razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Crne Gore Raškom Konjevićem i ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem, nakon trilateralnog sastanka je istaknuo da je suradnja srpske i crnogorske policije na vrlo visokoj razini, da često rade kao jedna, dok suradnja s kolegama iz BiH napreduje.

“Moram izraziti zabrinutost zbog jako dobre suradnje narko-skupina u regiji i zato moramo još snažnije i zajedničkim naporima da se suprotstavimo tome. Kriminalci ne smiju biti jači od policije i države”, naglasio je Stefanović i dodao da suradnja u regiji iskreno napreduje.

Kako je navedeno u priopćenju MUP-a, Stefanović je poručio da “moramo biti države jakih ekonomija, da se fokusiramo na privlačenje više investicija, na otvaranje novih radnih mjesta i na to kako da građani žive bolje i zadovoljnije”.

Ministar je upoznao svoje kolege i s koracima koje MUP Srbije poduzima na europskom putu, ali i novom zakonu o policiji koji je završen i čije se usvajanje očekuje.

“Završili smo akcijski plan za Poglavlje 24 koji je uz manje zamjerke prihvaćen i mi smo ih već otklonili. Kada je riječ o novom zakonu o policiji on će, između ostalog, omogućiti karijerno napredovanje, uvesti nove sektore i ojačati Sektor unutarnje kontrole”, rekao je Stefanović.

On je obijasnio da je “borba protiv korupcije i kriminala naš prioritet, ne samo u državi, već i u redovima policije”.

U priopćenju je istaknuto i da je Stefanović nakon zajedničkog sastanka imao i bilateralni susret s ministrom Konjevićem s kojim je potpisao Protokol o suradnji u oblasti europskih integracija, javlja Tanjug.