Stefanović: Srbija dobila diplomatsku borbu

nebojsa-stefanovic123

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je da je na srbijansko-hrvatskoj granici danas, nešto poslije 17 sati, ponovo uspostavljen saobraćaj bez ograničenja iz pravca Republike Srbije ka Republici Hrvatskoj.

“Ovo je dobar znak. Sada naši građani mogu bez ograničenja i bez ikakvih smetnji da putuju u Hrvatsku. Pokazalo se da je Vlada Republike Srbije bila u pravu i da je ostvarila jednu veliku pobjedu za našu zemlju i naš narod”, rekao je Stefanović.

Ministar policije je istakao da je Srbija dobila diplomatsku borbu u kojoj se pokazalo da su bili prekršeni Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i brojni drugi sporazumi, ocijenjeno je iz Ministartva unutrašnjih poslova Srbije.

“Očekujem da će se na današnjoj sjednici Vlade Srbije, u 21 sat, raspravljati i o tački dnevnog reda koja će predvidjeti ukidanje mjera koja je Republika Srbija uvela kao odgovor na ekonomsku agresiju Hrvtaske”, najavio je Stefanović.

Stefanović je dodao i da je ovo “pokazatelj da je Republika Srbija na ozbiljan i odgovoran način vodila svoju politiku i da će u budućnosti uvek moći da odbrani svoje nacionalne interese i budućnost svoje zemlje”.

Večeras u 21 sat treba da se održi sjednica Vlade Srbije na kojoj se očekuje ukidanje kontramjera Hrvatskoj.

Hrvatska je prije četiri dana, zbog povećanog priliva izbjeglica iz pravca Srbije, zabranila ulazak kamiona iz pravca Srbije, a Srbija je kao odgovor na to u srijedu u ponoć uvela kontramjere.