Stigli rezultati obdukcije dječaka koji se utopio u bazenu: Neko će odgovarati

bazen

Stigli su rezultati jučerašnje obdukcije osmogodišnjeg dječaka koji se utopio na bazenu u Koprivnici, javlja ePodravina.hr.

Kako je potvrdio potvrdio policijski glasnogovornik Dražen Laljek, smrt je nastupila od posljedica utapanja.

Nikakvih drugih povreda nije bilo na dječakovom tijelu, tako da ništa ne upućuje na to da se dječak možda udario ili izgubio svijest.

Obdukcija je izvršena u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, a uzorci su po protokolu poslani u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb.

Lokalni mediji pišu kako će neko zasigurno morati odgovarati te da je za očekivati podizanje kaznenih prijava protiv vodstva bazena te spasilačke službe.

Velika tragedija na Gradskim bazenima dogodila se tijekom proslave rođendana u skupini od osam vršnjaka. Kako smo već pisali, na njih su pazile dvije animatorice i voditeljica proslave rođendana, a tamo je bio i spasitelj. Dijete se utopilo u takozvanoj umjetnoj, brzoj rijeci, uskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji. Riječ je o rekreacijskom bazenu u kojem se mogu kupati i neplivači jer je voda u cijelom bazenu dubine najviše do 130 centimetara. Prema pričanju očevidaca, djeca su krenula u brzu rijeku i nitko nije primijetio da je dječak potonuo.

Malo kasnije pronašao ga je plivač. Odmah je dijete izvadio iz vode. Spasitelj na bazenima nesretnog je dječaka odmah krenuo reanimirati, a pozvana je i hitna pomoć čiji su liječnici također reanimirali dijete. I to prema propisanoj proceduri, gotovo sat vremena. Na žalost, nije bilo spasa.