geteborg

Stotine ljudi se oprostilo od Elme i Irme (VIDEO)

New Project (38)

Podsjećamo, Irma i Elma su bile kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, zvanog Čupo, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a koji se poslije rata odselio s porodicom u Švedsku gdje danas živi i radi

Sestre Elma (19) i Irma Usto (20) koje su tragično izgubile život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 16. februara u Göteborgu, kada su poginule još dvije mlađe osobe ispraćene su danas na vječni počinak.

U prisustvu nekoliko stotina prijatelja, poznanika, zemljaka i članova porodice, po veoma hladnom vremenu i snježnim padavinama, dženaza Irmi i Elmi obavljena je u švedskom gradu Geteborgu.

Podsjećamo, Irma i Elma su bile kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, zvanog Čupo, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a koji se poslije rata odselio s porodicom u Švedsku gdje danas živi i radi.

Elma i Irma Usto sa djedom


– Policija je dobila obavijest oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Geteborga. Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizav kolovoz i neprilagođena brzina.

Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću, a prije dolaska policije ta je osoba pobjegla sa mjesta nesreće – piše Göteborgs-Posten.