Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Stotine Tunižana protestiralo u centru grada protiv terorizma

28/06/2015

Nekoliko stotina ljudi sinoć se okupilo u centru tuniskog grada Soussea i protestiralo zbog tragičnog terorističkog napada koji se u petak desio u jednom tamošnjem hotelu.

Okupljeni demonstranti su uzvikivali slogane i nosili transparente sa porukama “Sousse je slobodan“ i “Ne, terorizmu“.

Među demonstrantima je bio i generalni sekretar tuniske partije “Al-Mesar“ Semir Bu Tayyib, koji je za AA kazao da je pomenuti skup odraz gnjeva i otpora naroda Tunisa prema do sada neviđenoj tragediji u ovom gradu.

tunis protesti

“U isto vrijeme, ovaj skup šalje važnu poruku da su Tunižani protiv terorizma. Radikalizmima nikada neće biti mjesta u Tunisu“, poručio je Tayyib.

Demonstranti su potom protestnom šetnjom iz centra grada otišli do mjesta napada i paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća odali počast stradalim žrtvama.

U tuniškom gradu Sousse, koji se nalazi oko 140 kilometara južno od glavnog grada Tunisa, u petak se dogodio teroristički napad na jedan hotel, a u napadu je poginulo 39 osoba, a ranjeno 38 osoba.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija ISIS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.