Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Strahovita smrt bračnog para na pruzi: “Mašinovođa je svirao, zašto nisu stali?”

crna-vlak-prometna-poginuli-47

Jučer u podne strašna nesreća dogodila se u Donjem Zvečaju. Na auto s bračnim parom u tridesetim godinama naletio je teretni voz . O tome koliko je jak bio udar voza u auto svjedoči i činjenica da je vlak auto gurao oko 300-injak metara i tek se onda zaustavio. Muškarcu i ženi nije bilo spasa.

Kako je utvrdila policija, signalizacija je na mjestu nesreće radila i upozoravala na to da se približava voz. Zamjenik državnog tužitelja koji je izašao na mjesto nesreće potvrdio je tu informaciju, a tvrde to i svjedoci.

Nažalost, to vozača nije spriječilo da krene preko pruge. S obzirom da mještani tvrde kako su čuli da je vlak trubio pretpostavlja se da je auto zapeo na pruzi.

“Mašinovođa je dosta dugo svirao, žena i ja smo komentirali, kako se možda nešto i dogodilo”, rekao je mještanin za HRT.

I Radio Mrežnica piše kako je auto vjerovatno zapeo na pruzi i to zbog snijega. Je li zaista tako tek se mora utvrditi. Kao što se mora utvrditi i kojom je brzinom vozio.

U nesreći je stradao mlađi bračni par iz Karlovca u tridesetim godinama koji u vikend naselju Osor imaju vikendicu, a kupili su je nedavno, prije mjesec ili dva.