Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Štrajk kabinskog osoblja: Lufthansa od srijede ne leti iz Njemačke

10/11/2015

Kabinsko osoblje njemačke aviokompanije Lufthansa donijelo je odluku da štrajk koji je počeo u petak na tri najveća aerodroma u zemlji bude proširen na sve letove zbog nepostizanja dogovora sa upravom u vezi sa beneficijama zaposlenih.

Sindikat koji predstavlja kabinsko osoblje pozvao je danas članove da prošire štrajk. Desetine hiljada putnika dosad je oštećeno štrajkom zbog kojeg je otkazano na stotine letova.

Lufthansa je potvrdila danas da bi svi njeni letovi iz Njemačke trebali biti otkazani od srijede u četiri sata po lokalnom vremenu do petka u ponoć.

Sindikat želi osigurati povećanje otpremnina za 19.000 članova ukoliko odlaze u prijevremenu penziju, uz ostale zahtjeve zbog kojih je u sukobu s upravom Lufthanse, koja pokušava srezati troškove. Sindikat je odio posljednju ponudu tvrdeći kako osigurava samo minimalno unapređenje u pregovorima sa upravom.

Predstavnici sindikata kazali su da je kompanije nedavno povećala godišnju zaradu.

Štrajk neće uticati na rad ostalih kompanija poput Germanwingsa, Swissa i Austrian Airlinesa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.