Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odluka vlade

Strani državljani u Srbiju mogu ući samo uz dva uslova

Srbija-granica

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti covid-19, preporučio je Vladi Srbije da od 1. juna u potpunosti otvori granice za osobe koja dolaze iz četiri susjedne zemlje

Vlada Republike Srbije usvojila je protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu s epidemioploškom situacijom i zaštitom stanovništva od zarazne bolesti covid-19.

Državljani Srbije mogu da uđu u tu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na koronavirus, ne stariji od 72 sata. Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi srbijanski državljani, bez izuzetka, morat će da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 sata i dozvola koja se može pribaviti u srbijanskoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Također, krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti covid-19, preporučio je Vladi Srbije da od 1. juna u potpunosti otvori granice za osobe koja dolaze iz četiri susjedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, navodi se na službenim internetskim stranicama te vlade.