Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stravičan udes u Hrvatskoj: Otac i jedno dijete poginuli, majka i drugo dijet kritično

udes_hrvatska2

U stravičnom sudaru dva automobila i traktora koji se dogodio u četvrtak oko 16,45 sati nadomak Vrbovca u Hrvatskoj smrtno su stradale dvije osobe, a još najmanje dvije su ozlijeđene, piše Jutarnji list.

Prema istom izvoru, u frontalnom sudaru poginuo je vozač i njegovo 11-godišnje dijete, dok su njegova supruga te drugo dijete u teškom stanju prevezeni kolima Hitne pomoći u KBC Zagreb.

Prema informacijama s mjesta događaja, plavi BMW njemačkih nacionalnih oznaka vozio se u smjeru Vrbovca, te se kod benzinske pumpe zaustavio na cesti jer je vozač propuštao vozila s prednošću prolaska iz suprotnog smjera, s obzirom da je skretao ulijevo na makadam.

Iza njega se kretao traktorist koprivničkih oznaka kojem, prema izjavi očevidaca, činjenica da je BMW zaustavljen radi skretanja nije predstavljala ništa pa je izvodio neke čudne manevre da je u jednom trenu čak bio na dva točka od jačine zanošenja.

udes_hrvatska1

– Činilo nam se kao da je traktorist s lijeve strane htio preteći BMW ispred sebe, ali je okrznuo njegov stražnji lijevi dio nakon čega je u zanošenju završio u suprotnoj traci kojom je iz suprotnog smjera naletio crni Audi A3, izjavio je jedan od svjedoka za Jutarnji i dodao:

– Ne znam jel’ i drugo dijete otišlo s Hitnom ili je ostalo zaglavljeno zajedno s ocem u autu. Sve u svemu tuga. Traktorist je tu iz susjednog sela. Neki mještani vele da ima petero djece te da mu je supruga umrla nedavno pa je propao od tuge. Ko će znati šta je imao u glavi dok je nagazio na gas bez razmišljanja.

udes_hrvatska