hrvatska

Stravična nesreća kod Nove Gradiške: Trudna djevojka ispala iz kombija

saobracajna nesreca – nova gradiska

Vozač i njegova trudna 19-godišnja supruga su, prema riječima očevidaca, od siline udarca izletjeli iz kombija

Uvečernjim satima dogodila se teška saobraćajna nesreća u mjestu Kovačevac u Hrvatskoj, javlja Radio Nova Gradiška.

Naime, vozač kombija izgubio je nadzor nad upravljačem te nekontrolirano prešao na drugu stranu ceste i udario u betonski most. Od siline udarca automobil se prevrnuo i ponovno vratio na suprotni trak ceste kojim se vozilo kretalo iz smjera Okučana.

U saobraćajnoj nesreći, kako se neslužbeno saznaje, nastradale su dvije osobe.

Vozač i njegova trudna 19-godišnja supruga su, prema riječima očevidaca, od siline udarca izletjeli iz kombija. Do dolaska hitne pomoći vozač je došao k svijesti, a ozlijeđena djevojka nije.

Oboje su hitno prebačeni u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje se liječnici bore za život 19-godišnjakinje, dok je vozač i njen suprug teško ozlijeđen, ali je van životne opasnosti.

Djelatnici Policijske stanice Nova Gradiška reguliraju saobraćaj, a što je dovelo do ovako teške saobraćajne nesreće, pokazat će uviđaj koji je u toku.

Svi koji saobraćaju iz smjera Nove Gradiške prema Okučanima, koristite obilazne pravce i prilagodite vožnju uvjetima na cesti.

“Šokantni prizori u Kovačevcu! Mrak i kliska cesta ugrozili su dva mlada i jedan nerođeni život, liječnici daju sve od sebe da spase unesrećene”, piše ovaj radio na svom Facebooku.